Til toppen
Ledende kompetanse siden 1926

Ledende kompetanse siden 1926

Bredengen AS er en innovativ bedrift i et utfordrende marked. Vi forvalter en lang og spennende bedriftshistorie – og kjennetegnes av sterk pionerånd og høy fagkunnskap.

Historien starter

Historien starter

i Kirkegata, i Oslo Sentrum, i 1926. Her opprettet Carl Bredengen importselskapet Carl Bredengen & Co. Opprinnelig var det kjemikalier, porselen og tekstiler som sto for omsetningen, men Carl arbeidet hardt – og både vareutvalget og kundene vokste raskt.

Fikk agentur via postkort

Fikk agentur via postkort

Agenturet på det som skulle vise seg å bli vår viktigste produsent, Huber + Suhner, kom seilende på et postkort fra Sveits i 1936. Suhner, som selskapet het den gangen, satset hardt på radio- og teleteknikk. De var kjent for sin høye presisjon og kvalitet, og mye av teknologien hadde sitt utspring i klokkeindustrien i Sveits og Sør-Tyskland. I dag er Huber + Suhner vår mest etterspurte produsent, men eventyret fikk en seig start. Den første ordren fra Suhner ble nemlig bestilt i 1939, rett før andre verdenskrig brøt ut. Provisjonen fra salget dukket ikke opp før i 1946.

Nye krefter trår til

Nye krefter trår til

Carl Bredengen drev virksomheten helt frem til sin død i 1958. Dessverre gikk han bort uten arvinger. Hvem skulle nå drifte selskapet videre? Løsningen kom i form av den nyansatte Georg Andersen, som fikk tillatelse av Bredengens enke til å kjøpe virksomheten. På denne tiden var omsetningen fremdeles drevet av porselen, keramikk og tekstiler; teknologikomponentene fra Huber + Suhner ventet på sitt store gjennombrudd.

Fjernsynet inntar Norge

Fjernsynet inntar Norge

1958 bød på store, moderne endringer: Fjernsynet gjorde sitt inntog i de norske hjem. Dette ble året hvor vi fikk vår første kabelordre av ordentlig størrelse fra NRK. Statskanalen ble imponert, og utviklet raskt sterke preferanser til produktene fra Huber + Suhner. Ordren ble etterfulgt av flere store bestillinger fra NRK, Televerket og Tandberg radiofabrikk.

Etterspørselen øker

Etterspørselen øker

På 60-, 70- og 80-tallet vokste etterspørselen etter Suhner-produkter med en voldsom hastighet, og Bredengen valgte å bli nisjeleverandør. Siden har disse produktene definert hvem vi er og fundamentert vår status som ledende leverandør av komponenter til transmisjonsteknikk og kommunikasjonsteknologi i Norge.

Det moderne Norge bygges

Det moderne Norge bygges

På 1980-tallet startet en kraftig utbygging i Norge. Dette åpnet for mange spennende muligheter. I 1980 leverte Bredengen kabler til den nybygde Holmestrandstunellen. Produktene våre bidro til at du nå kunne høre på radio selv dypt inne i tunellen. Vi leverte også koaksialkabler til Statfjord A, som sikret at det var mulig å kommunisere med walkietalkie mellom plattformbeina.

Dagens situasjon

Dagens situasjon

I 1997 tok Jan Erik Andersen over skuta, og Bredengen ble til et AS. I dag er vi markedsledende innen komponenter til transmisjonsteknikk og kommunikasjonsteknologi. Fra sensitive flylandingssystemer til avansert sensorteknologi; fra høytflyvende F-35 til morgendagens nettverk; inne i alle disse høyteknologiske produktene, på tvers av industrier, finnes det en spesialkabel levert av Bredengen. Virksomheten vår teller i dag 16 ansatte. Og nå – akkurat som i 1926 – er målet å gjøre kundene godt fornøyde, bidra til innovasjon og å ta vare på våre ansatte. Slik vil Bredengen fortsette å være først i løypa i 100 år til.