Skip to main content
Til toppen

Ledende kompetanse siden 1926

Ledende kompetanse siden 1926

Ledende kompetanse siden 1926

Bredengen AS er en innovativ bedrift i et utfordrende marked. Vi forvalter en lang og spennende bedriftshistorie – og kjennetegnes av sterk pionerånd og høy fagkunnskap.

Historien starter

Historien starter

Historien starter

i Kirkegata, i Oslo Sentrum, i 1926. Her opprettet Carl Bredengen importselskapet Carl Bredengen & Co. Opprinnelig var det kjemikalier, porselen og tekstiler som sto for omsetningen, men Carl arbeidet hardt – og både vareutvalget og kundene vokste raskt.

Fikk agentur via postkort

Fikk agentur via postkort

Fikk agentur via postkort

Agenturet på det som skulle vise seg å bli vår viktigste produsent, Huber + Suhner, kom seilende på et postkort fra Sveits i 1936. Suhner, som selskapet het den gangen, satset hardt på radio- og teleteknikk. De var kjent for sin høye presisjon og kvalitet, og mye av teknologien hadde sitt utspring i klokkeindustrien i Sveits og Sør-Tyskland. I dag er Huber + Suhner vår mest etterspurte produsent, men eventyret fikk en seig start. Den første ordren fra Suhner ble nemlig bestilt i 1939, rett før andre verdenskrig brøt ut. Provisjonen fra salget dukket ikke opp før i 1946.

Nye krefter trår til

Nye krefter trår til

Nye krefter trår til

Carl Bredengen drev virksomheten helt frem til sin død i 1958. Dessverre gikk han bort uten arvinger. Hvem skulle nå drifte selskapet videre? Løsningen kom i form av den nyansatte Georg Andersen, som fikk tillatelse av Bredengens enke til å kjøpe virksomheten. På denne tiden var omsetningen fremdeles drevet av porselen, keramikk og tekstiler; teknologikomponentene fra Huber + Suhner ventet på sitt store gjennombrudd.

Fjernsynet inntar Norge

Fjernsynet inntar Norge

Fjernsynet inntar Norge

1958 bød på store, moderne endringer: Fjernsynet gjorde sitt inntog i de norske hjem. Dette ble året hvor vi fikk vår første kabelordre av ordentlig størrelse fra NRK. Statskanalen ble imponert, og utviklet raskt sterke preferanser til produktene fra Huber + Suhner. Ordren ble etterfulgt av flere store bestillinger fra NRK, Televerket og Tandberg radiofabrikk.

Etterspørselen øker

Etterspørselen øker

Etterspørselen øker

På 60-, 70- og 80-tallet vokste etterspørselen etter Suhner-produkter med en voldsom hastighet, og Bredengen valgte å bli nisjeleverandør. Siden har disse produktene definert hvem vi er og fundamentert vår status som ledende leverandør av komponenter til transmisjonsteknikk og kommunikasjonsteknologi i Norge.

Det moderne Norge bygges

Det moderne Norge bygges

Det moderne Norge bygges

På 1980-tallet startet en kraftig utbygging i Norge. Dette åpnet for mange spennende muligheter. I 1980 leverte Bredengen kabler til den nybygde Holmestrandstunellen. Produktene våre bidro til at du nå kunne høre på radio selv dypt inne i tunellen. Vi leverte også koaksialkabler til Statfjord A, som sikret at det var mulig å kommunisere med walkietalkie mellom plattformbeina.

Dagens situasjon

Dagens situasjon

Dagens situasjon

I 1997 tok Jan Erik Andersen over skuta, og Bredengen ble til et AS. I dag er vi markedsledende innen komponenter til transmisjonsteknikk og kommunikasjonsteknologi. Fra sensitive flylandingssystemer til avansert sensorteknologi; fra høytflyvende F-35 til morgendagens nettverk; inne i alle disse høyteknologiske produktene, på tvers av industrier, finnes det en spesialkabel levert av Bredengen. Virksomheten vår teller i dag 19 ansatte. Og nå – akkurat som i 1926 – er målet å gjøre kundene godt fornøyde, bidra til innovasjon og å ta vare på våre ansatte. Slik vil Bredengen fortsette å være først i løypa i 100 år til.

Kundehistorie

Kundehistorie

Kundehistorie

Bredengen hjelper noen av Norges største virksomheter med teknisk utstyr for signaloverføring. Vi har nylig bidratt med utstyr og kompetanse på det nye Nasjonalmuseet, det nye Munchmuseet og Odderøya renseanlegg. Bredengen er også stolt leverandør av fiberkabler og koaksialkabler til samtlige 5G-master for Telia og Telenor.

Language
Min side