Til toppen
Hva er 5G?

Hva er 5G?

Kort fortalt er 5G fremtidens mobilnett. 5G vil gi langt bedre muligheter for å lage dedikerte mobile nettverksløsninger for bedriftsmarkedet. I tillegg vil 5G gi høyere datahastighet, mer båndbredde og betydelig lavere forsinkelser til alle.

Relevante produkter

For privatmarkedet vil 5G bety :

  • Bedre mobilt bredbånd
  • Trådlåst alternativ til kablet nett

 

For bedriftsmarkedet vil 5G bety:

  • Noe om private nett/autonome nett?
  • Maskin til maskin-kommunikasjon, også kalt tingenes internett IoT
  • Ultrapålitelig kommunikasjon med lav forsinkelse, kan i fremtiden erstatte dagens kablede styringssystemer for industri og prosess

5G vil også gi mulighet for å dele opp nettet ved såkalt skivedeling. Nettverket kan da spesial tilpasses en bedrift eller organisasjon som har egne krav til kommunikasjon.

Bredengen kan tilby komplett private nettverksløsninger inkludert, basestasjoner, nettverks komponenter til private nett.

For å få 5G, kreves det ny og moderne infrastruktur. Her i Norge er utbyggingen av det nye nettet godt i gang, og det er totalt 3 mobilselskaper som har sikret seg 5G-frekvenser: ICE, Telia og Telenor. Bredengen har vært en leverandør til utbyggingen av tidligere mobilnett i Norge, og er også en aktiv leverandør av utstyr til 5G-utbyggingen.

Våre 5G-løsninger

Vi leverer nettverksinfrastruktur som støtter utviklingen og utbyggingen av 5G i Norge. Vårt overordnede mål er å forenkle – og dermed redusere – kostnadene for distribusjon, utbygging og vedlikehold av nettverket.

Våre 5G-løsninger støtter oppbyggingen av sentrale lokasjoner som C-RAN-nettsteder, eksterne radioinstallasjoner, innendørs- og utendørs-small cells, samt innendørs og utendørs distribuerte antennesystemer. Vi tror at 5G er nøkkelen til videre digitalisering og en enklere hverdag for oss alle – derfor bidrar vi aktivt som leverandør til utbyggingen av 5G-nettverk i Norge.

Trenger du hjelp?

Walter Stjernstrøm
Business Area Manager Telecom Vis telefon Vis e-post