Til toppen

Kontakter

Radiofrekvenskontakter sikrer overføring av analoge og digitale signaler. Vi tilbyr RF-kontakter fra flere av de ledende leverandørene på markedet. I tillegg fører vi et bredt utvalg av standard kontakter for flere ulike applikasjoner.

Våre dyktige spesialister har lang erfaring innen prosjektering og produksjon av koaksiale kontakter, slik at du alltid er sikret kundespesifikke løsninger med optimal ytelse.

Relevante produkter

Trenger du hjelp?

Kenneth Haugseth
Business Area Manager Aerospace, Space & Defence Vis telefon Vis e-post

Kontakt typer

4.3-10 kontakter gir svært lav PIM-ytelse sammen med lav vekt- og kompakthet. Et nøkkeltrekk ved denne kontakten er at det elektriske og mekaniske er adskilt, noe som resulterer i et lavere koblingsmoment. Det er også mulig å tilby kontakten med skrue, håndskrue og hurtiglåsdesign, og noe som forenkler installasjonsarbeidet. Konnektoren har meget høy og pålitelig elektrisk ytelse uavhengig av dreiemomentet.

Finnes også i 4.3-10 Plus interface.

7/16 kontakter er mekanisk meget robuste koaksialkonnektorer med skruelås. De har en karakteristisk impedans på 50 ohm og kan brukes med utmerkede elektriske egenskaper opp til 7,5 GHz. Overføring av middels til høy effekt med radiosendere og lav PIM-overføring av mottatte signaler som i mobiltelefonbasestasjoner er typiske bruksområder.

BNC er en populær konnektorserie med en bajonettkoblingsmekanisme med to stifter, som er spesielt nyttig for ofte av og på koblede RF-forbindelser med frekvenser opp til 4 GHz. BNC-kontakter er tilgjengelige for 50 ohm og 75 ohm applikasjoner.  

BNC 50 Ω

BNC 75 Ω

BNC 75 Ω REAL

Ekte 75 ohm BNC kontakter er egnet for applikasjoner opp til 3 GHz, i motsetning til de konvensjonelle 75 ohm BNC kontakttypene, som kun kan brukes opp til 1 GHz. Med full crimp-teknikk kan de raskt og enkelt settes sammen til alle praktiske kabeltyper. Takket være gode elektriske egenskaper er de egnet for ulike bruksområder, som for eksempel kringkasting, telekommunikasjon, etc.

MBX/MFBX/MMBX-kontakter er spesielt utviklet for kort-til-kort og kort-til-modul RF-forbindelser. Den mekaniske designen er enestående, og lar MBX/MFBX/MMBX takle mekanisk feiljustering i radielle og aksiale retninger og fortsatt ha en utmerket elektrisk ytelse. Disse seriene er svaret på høyere integrasjon og miniatyrisering. De er den perfekte løsningen for flere tilkoblinger fra kort-til-kort og komplekse radiomodulapplikasjoner.

Kontakt seriene SMP-SL, SMPM, SMPM-T, SMP, MMCX og MMPX brukes hovedsakelig for tilkoblinger til et PCB. De forskjellige koblingsseriene tilbyr et bredt spekter av produkter som passer for ulike bruksområder.

N kontakter er tilgjengelige med 50 ohm og 75 ohm impedans. Frekvensområdet strekker seg til 18 GHz, avhengig av kontakt og kabeltype. Skrukoblingsmekanismen gir en solid og pålitelig tilkobling.

N-koblinger er tilgjengelige for fleksible kabler, for semi-rigide kabler og for korrugerte kabler.

QMA kontakter er i samsvar med QLF-standarden og tilgjengelig med 50 ohm impedans. Frekvensområdet strekker seg til 18 GHz, avhengig av kontakt og kabeltype. Imidlertid er de fleste QMA-kontaktene returtap optimalisert for frekvenser opp til 6 GHz.

Grensesnittet er basert på SMA-dimensjonen, men i stedet for en gjenget koplingsmekanisme brukes en ny snap-lock-mekanisme. QMA-grensesnittet har en svært lik ytelse som SMA, men i tillegg tilbyr det en enklere, raskere og sikrere kobling, og hjelper kundene å spare betydelig tid under montasje. 

Pakketettheten til QMA er bedre enn SMA konnektorer, for det den ikke krever noen momentnøkkel for å festes. QMA kan ikke kombineres med SMA. QMA kontakter er også tilgjengelig som vanntett versjon (IP68) og er kompatible med QLF-standarden.

QN kontakter er tilgjengelige med 50 ohm impedans. Frekvensområdet strekker seg til 11 GHz, avhengig av kontakt og kabeltype, men for de fleste QN-kontaktene er returtap optimalisert for frekvenser opp til 6 GHz. Grensesnittet er basert på de indre dimensjonene til N-kontakten, men i stedet for en gjenget koplingsmekanisme, brukes en snap-lock-mekanisme.

QN-grensesnittet har en svært lik ytelse som N, men i tillegg tilbyr det en enklere, raskere og sikker kobling som sparer kundene betydelig med tid under montasjen. Pakketettheten til QN er bedre en N takket være at det ikke kreves noen momentnøkkel for å feste mutteren. I tillegg er de ytre dimensjonene til QN mindre enn N, noe som fører til fordelen at selv flensen i TNC-størrelse kan brukes på QN-koblinger. 

QN kontakter er også tilgjengelig som vanntett versjon (IP68).

SMA kontakter er presisjonskontakter for mikrobølgeapplikasjoner opp til 18 GHz. Den utvidede frekvensversjonen opererer med utmerket return loss opp til 26,5 GHz. Det er et stort utvalg av bruksområder for SMA-kontakter, som for telekom, test og måling, instrumenter, flyelektronikk osv. 

SMA er klassifisert i de to kategoriene standard SMA-kontakter for avanserte applikasjoner eller applikasjoner underlagt tøffe forhold og ECO SMA-kontakter for høyt volum.
 

SMB-subminiatyr konnektorer er egnet for applikasjoner fra DC opp til 4 GHz. SMB snap-on-mekanismen gir en rask og pålitelig tilkobling for applikasjoner med høy pakkingstetthet.

SMC-subminiatyr konnektorer er basert på samme design som SMB- og SMS-serien. På grunn av sin skrukoblingsmekanisme er SMC-subminiatyrkontaktene egnet for applikasjoner opp til 10 GHz. SMC-skrumekanismen tillater en vibrasjonssikker tilkobling egnet for semi-permanente tilkoblinger og for bruk i mobilt utstyr med lave VSWR-krav.

TNC kontakter er gjengede RF-kontakter som kan brukes fra DC opp til 11 GHz. 50 ohm TNC- og 75 ohm TNC-kontakter kan kombineres uten begrensninger.

 
TNC 50 Ω

Den gjengede koblingsmekanismen forbedrer kontrollen over grensesnittdimensjonene og gjør at de kan brukes under en høyere miljøbelastning enn BNC, spesielt under en høy vibrasjonsbelastning.

TNC 75 Ω

Innenfor den internasjonalt standardiserte TNC-standarden kan en perfekt 75 ohm karakteristisk impedans ikke realiseres. Ved frekvenser opp til 1 GHz er imidlertid det lille impedansavviket ubetydelig for praktiske bruksområder. Den gjengede koblingsmekanismen gjør at de kan brukes under høyere miljøbelastning enn BNC.

UHF konnektorer har ikke definert impedans. De er beregnet for applikasjoner opp til 200 MHz der det kreves mekanisk robuste kontakter.

Sorter

11 N-50-3-29/133NE

Rett N Han kontakt for kabelmontasje|N Hann konntakt 50ohm|Kabelgruppe U9 (RG 223)
22642843

11 N-50-7-44/133NE (RG214)

Rett N hann for U32 og U43 (RG214, GX_07272 o.l.)
22642845