Skip to main content
Til toppen

Passive CWDM/ WDM-løsninger for Telekom

Passive CWDM/ WDM-løsninger for Telekom

Passive CWDM/ WDM-løsninger for Telekom

Et av de største problemene nettverksoperatørene står overfor er den stadige økningen i datatrafikk. Smarttelefoner, streaming, fjernarbeid, mobilhandel og nye LTE-tjenester som f.eks. trådløst bredbånd krever stadig mer båndbredde, og fører til at det stilles stadig større krav til backhaul-kapasiteten i nettverket, samtidig som det er dyrt å legge mer fiber. Tidligere var dette problemet mest synlig i tettbygde strøk, men nå begynner dette også å gjøre seg gjeldende i mer spredtbygde områder hvor det er mindre fiber tilgjengelig.

Relevante produkter

Cube Optics (CUBO) har adressert dette problemet for telekom, HFC, datasenter og mobil front- og backhaul. CUBO har hjulpet mange nettverksoperatører med å øke kapasiteten i nettverkene sine ved å rulle ut fremtidsrettede WDM-løsninger raskt og effektivt med lav utrullings- og driftskostnad, samt rask installasjon.

Hva er WDM?

WDM er en samlebetegnelse for CWDM og DWDM, som står for henholdsvis Coarse og Dense Wave Division Multiplexing. Kort fortalt går dette ut på å sende flere signaler av gangen i samme fiber ved å bruke flere forskjellige bølgelengder. På denne måten kan et enkelt fiberpar overføre over 80 separate kanaler med trafikk, noe som  gir en kraftig økning i kapasiteten.

WDM-systemer finnes i to hovedtyper: passive og aktive. Passive WDM-systemer består kun av multipleksere, splittere osv som ikke krever strøm, mens aktive systemer inneholder komponenter som krever strøm og konfigurasjon for å fungere.

Hvorfor passiv WDM?

Avanserte, aktive fiberoptiske løsninger har høyest kapasitet og flest muligheter med tanke på fleksibilitet og rekkevidde, men er ofte «overkill» med tanke på tekniske krav, og ikke minst CAPEX og OPEX; En aktiv løsning kan fort bli 5-10 ganger så dyr som en passiv løsning. Passive WDM-løsninger vil i de aller fleste tilfeller kunne gi tilstrekkelig kapasitet med inntil 500Gbps per fiberpar på strekk inntil 80km, helt uten aktivt utstyr. Løsningene tilfredsstiller Telcordia GR-3108 Network euipment in the Outside Plant for driftstemperaturer mellom -40C og +85C.

Våre passive WDM-løsninger finnes i en rekke formfaktorer fra vanlige 19” rack til ultrakompakt, og passer for ODF’er, koblingsskap, datasenter, kummer, skjøtebokser, gateskap osv både innendørs og utendørs. Et rikt utvalg av multipleksere og splittere gjør at løsningene kan kombineres på mange ulike måter og skreddersys til hver enkelt kundes behov.

Bredengen kan levere CWDM og DWDM-systemer til aksess- og distribusjonsnett, mobilnett, backhaul, fronthaul og videosystemer/broadcast. Våre xWDM-systemer er også kompatible med våre systemer for RF- og GPS over fiber.

Trenger du hjelp?

Walter Stjernstrøm
Business Area Manager Telecom Vis telefon Vis e-post
Lenker
Language
Min side